Cum sa folosesti un handsfree

Din cauza unor situatii limita, gen sapte examene in sapte zile m-am simtit nevoit sa folosesc handsfree-ul.

In ce consta un handsfree ?
Un „colier” ( un fir mai gros pus in jurul gatului) cu o prelungire ce se desparte in doua fire, la capatul unuia se conecteaza doua baterii de 9 V, iar la celalalt se conecteaza telefonul . Intre bifurcatie si telefon se afla microfonul si mini telecomanda. In canalul auditiv se introduce un magnet minuscul. Si cand spun minuscul ma refer la cativa milimentri, cam cat jumate de bob de orez.

Indicatii :

In primul rand aveti nevoie de o pereche de pantaloni la care veti face o mica „incizie” in buzunare. Prin gaurele vor intra cei doi capeti, cel pentru baterii si cel care se conecteaza la telefon. Pentru ca toata „instalatia” sa nu fie detectata de ochii malefici a cadrelor didactice, trebuie lipita cu scotch, dar e de preferat leucoplast ca nu face zgomot. Mare atentie cum lipiti colierul ca nu cumva sa se vada leucoplastul pe gat. In al doilea rand cele doua baterii ar trebui sa fie noi la fiecare examen, pentru cativa lei nu merita sa va riscati. Microfonul trebuie sa fie lipit undeva la nivelul taliei, iar sub acesta sa va legati o bluza. Aceasta manevra e indicata din doua motive : primul ar fi ca daca se dezlipeste cumva microfonul, bluza legata il va sustine, iar al doilea ar fi pentru ca odata ce bluza e stransa la talie tricoul nu va mai atarna, nu va mai fi mulat pe corp, deci riscul de a va detecta este minim, daca nu chiar imposibil. Avand in vedere ca e la talie adica in momentul in care stati jos se va pozitiona undeva sub nivelul bancii pentru semne se vor folosi loviri usoare si discrete ale microfonului, iar in cel mai rau caz se va tusi, dar nu e recomandat, e posibil sa atrageti atentia cui nu vreti. Magnetul va fi introdus inainte de a pleca de acasa, va fi testat de preferat si cu o seara inainte, apoi va fi scos, iar cu 5-10 minute inainte de a incepe examenul se va introduce din nou.
Toate astea se aplica in sezonul cald cand nu te poti imbraca cu o bluza groasa care sa camufleze „instalatia”.
Ce mai e spus ?
Purtati-va cat mai normal, avand in vedere ca veti fi „lipiti” incercati sa nu va miscati ca niste roboti.

Nota : Nu incurajez astfel de actiuni la examene. Aceste indicatii au fost oferite daca vreti sa… sa… agatati o fata si aveti pe cineva acasa care va sopteste replici. Da !

Publicat în Ego. Etichete: . 9 Comments »

9 răspunsuri to “Cum sa folosesti un handsfree”

 1. yol Says:

  Cyrano in varianta moderna 😉

 2. Claudiu Says:

  profesorul din poza e cablat?

 3. tDO Says:

  Te plictisesti mult in ultima vreme, nu? 😀

 4. Adiz Says:

  Banuiesc ca a functionat si nu ai fost prins din moment ce ai ajuns sa dai lectii 🙂

 5. mercu Says:

  A functionat, sincer nu aveam alta solutie. Daca am recurs la aceasta metoda inseamna ca alta nu a fost sau cel putin era prea tarziu.

 6. Danubius Says:

  Ma eu am observat o chestie. Majoritatea profesorilor te mai lasa sa mai misti, sa mai soptesti, ba chiar o mica copiuta daca esti f discret, si nu te deranjeaza. Dar toti au ce au cu handsfree-ul. Adica prin toate aceste metode poti sa primesti informatii lafel de eficiente, dar din motive numai de ei stiute, handsfree-ul e pure evil!

 7. mercu Says:

  Da, dar vezi tu cu o fituica poti scrie un subiect, doua, in schimb cu hands free-ul poti face o lucrare de 10 ! 😀 Dar hai sa nu mai influentam copilasii. Invatati, invatati si iarasi invatati ! E singura cale.

 8. 123 Says:

  bravo, esti tare tine-o tot asa

 9. Salutare Says:

  Da,colierul e facut din bobine,bobinele ideale ar fi cele de 2.5 ohmi,amplifica foarte eficient sunetul+e mai clar.iti trebuie si un amplificator.ideea e ca tre sa le stii cum sa le legi..in rest nu e greu sa faci.a si apropo…colierul cel mai bun e cel izolat cu banda siliconata..nu izolator simplu:P


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: