Adevar sau fericire, niciodata amandoua

Exista fericire dupa adevar? Un nor singur si indoliat plange absurd, un soare la orizont sangereaza amurg, iar eu in bratele-mi aspre te astept copila. Te astept sa-ti revendic viata din propriul trup, dar intai renunta la compasiune si mila caci franghiile astea nu se mai rup. Inima-mi nu pulseaza pentru ca e fericita ca traieste, de fapt ea zvacneste nu pulseaza pentru ca mintea cu secrete negre o trateaza. Nu. Nu vei mai dormi, nu te vei mai trezi gandindu-te la ce ai facut in viata pentru ca vei alege acum: adevar sau ignoranta? Adevar sau ignoranta?

In ochii lumii, pot sa te invat sa arati sincera fara sa pari mincinoasa, sa manifesti sentimente profunde fara sa devii siropoasa. Iti pot dezvalui secretul minciunii perfecte, e usor sa afisezi inteligenta fara sa recurgi la aroganta, dar sa cunosti adevarul printre coloanele unei lumi in ruine inseamna sa nu ajungi niciodata fericita. Mi se pare mie sau sa zambesti cand inauntru-ti urla in agonie, sa-ti uiti principiile si sa satisfaci indivizi pe care nu-i placi e o prostie, o ipocrizie fara reusita de izbavire?
Si totusi ce inseamna fericire? Ignoranta sau adevar? Decadenta in adevar pentru tine si secrete pentru ei sau o viata lipsita de reguli morale, traita asa cum vrei?

Publicat în Alter ego. Etichete: , . 3 Comments »

3 răspunsuri to “Adevar sau fericire, niciodata amandoua”

  1. DianaEmma Says:

    Eu am gasit fericire dupa adevar… deci exista. Atata vreme cat stii ce sa faci cu adevarul si stii sa il accepti, fericirea vine.

  2. Manuela Says:

    Ce e adevarul…adevarul e viata, si moartea. Daca esti treaz, nu mort, adormit, esti fericit, iar fericire vezi oriunde pulseaza existenta, Dumnezeu. Nu o samanta trebuie sa moara ca sa devina un copac? Asa ca, adevarul e viata, iar viata e moarte, iar moartea e viata. Numai in adevar gasim fericire…

  3. Augusta Hedlinger Says:

    ipocrizia e boala grea, si se ia…toata lumea o are si nu vrea sa si-o calce in picioare, fiindca are impresia ca moare…lumea, ea…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: