Mintea, faloasa ruina

Am incercat o idee fara vreun motiv anume, am incercat sa ma ascund undeva, in mintea mea, departe de lume, departe de realitate. Sunt bolnav, trupu-mi nu va rezista, sunt prea tanar sa fiu atat de fragil, dar mintea imi este puternica si neatinsa ca suprafata unui ac steril. Pe fundatii rezistente, din nimic voi construi un coltisor de rai, un spatiu doar pentru mine in care fiecare zi va fi o zi de mai, lipsita de lacrimi si suspine. Am crezut ca voi reusi, si cat am vrut, Dumnezeule cat am vrut, dar m-am inselat, fara un trup solid, mintea-mi este doar un alt adolescent timid.

Nu cred ca-mi este destul de bine si nu cred in consumul excesiv de vitamine, ma inec in borcane de medicamente, in ale psihologului cuvinte, dar ce voi face cand nu voi mai avea remedii pentru aceasta bolnava minte?
Nu ma voi rusina si nu voi mai tipa, dar adevarul e ca multi vor uita, putin chiar vor invata ca sfarsitul nu e departe si viata odata nu ne va mai putea imbratisa. Dar si asa, noi nu vom pica intr-un abis de continua schimbare caci nu suntem dotati cu suficienta rabdare sa intelegem scopul intens al trairii ci ne alegem intelesul menirii fara vreun logic sens. Fluturi, nu molii, fluturi nu vor mai exista, atat timp cat vei mai avea pofta sa zbori ca o molie, dar trecutul nu mai poate fi schimbat si eu nu voi mai insista, daca asa s-a intamplat poate ca asa trebuia sa fie, nu?

Publicat în Alter ego. Etichete: , , , . 12 Comments »

12 răspunsuri to “Mintea, faloasa ruina”

 1. tDO Says:

  Cine zice ca zilele de mai sunt lipsite de lacrimi si suspine? 😀

 2. mihaisuzuki Says:

  dude…that’s fucked up…ce-ai patit?

 3. mercu Says:

  @tDO: asa ar fi frumos.
  @mihai: ai inteles ceva din ce am scris?

 4. Manuela Says:

  Cand iti este stapan e ruina, te duce la ruina sufleteasca…dar daca tu esti stapanul ei si o faci sa taca atunci cand vrei sa privesti in tine insuti, la lumina ce izvoraste din tine…ca sa vorbim, avem nevoie de ea, ca sa gandim iar avem nevoie de ea, dar trebuie sa o si iubim, ca pe un genial mecanism ce ne-a fost daruit si sa o mai lasam sa se si odihneasca, pentru a ne fi un bun slujitor, cu idei limpezi si clare. Dar noi ii dam zeci de mii de ganduri, zi si noapte….in clipele noastre de tacere, sa o privim si sa-i permitem sa nu faca nimic…doar sa o privim…fara nici un gand…ne va fi recunoscatoare…ne va ajuta sa alungam ceata care ne acopera lumina interioara…si lumina din noi va straluci, facand ca intunericul sa dispara…

 5. mercu Says:

  Manuela ce spui tu e ideal, dar daca nu se poate intampla chiar asa? Daca suntem prea slabi? Ce faci cand viata te-a transformat intr-un pesimist si doar gandurile negre te mai viziteaza? Cred ca din cauza complexitatii, a lipsei de indiferenta mintea aluneca in tot felul de ganduri si asta nu consider un lucru rau. Devine un lucru rau atunci cand nu te mai poti ridica. Hehe… ce grozava e mintea, o adevarata minune ce poate fi studiata la infinit si poate doar atunci inteleasa pe deplin.

 6. Mihai Says:

  @mercu: poate ca nu dar totusi e ceva in neregula?

 7. mercu Says:

  Nu Mihai, totul e in regula, oricum mersi pentru ingrijorare. Un mic sfat daca-mi permiti: ce scriu e simpla beletristica… prea putin e adevarat, si totusi nu ar strica de aruncat un ochi printre randuri. Cheers!

 8. mihaisuzuki Says:

  am inteles…in acest caz scuza-mi ignoranta…

  Cheers back!

 9. tDO Says:

  A lot more is needed to take Mercu down 😀

  Ce-ti mai face mana de la accident? Merge recuperarea? 😉

 10. mercu Says:

  Nu face nimic!!! Momentan nu vad nici un semn de recuperare, dar am inteles ca va trebui sa am rabdare, dureaza…

 11. Vio Says:

  @RomanianDeath: cred ca nu trebuie sa fii obsedat de moarte si nici sa ai probleme cu ea pentru ca este singurul lucru pentru care ne luptam in timpul vietii.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: