Unde a plecat originalitatea? Cat de blogger pot deveni uneori…

Mi-e si rusine de ce urmeaza sa scriu, imi doresc sa am puterea necesara sa ma pedepsesc singur, sa ma trimit la un colt intunecat si sa nu plec de acolo pana nu voi regreta cu tot dinadinsul fapta de mai jos. Am sa incep cu un banc si pe final sper ca cineva va intelege de ce l-am ales. Deci:

Apai, mai Ioane, io am fo’ la camp si mi s-o rupt coasa. Nu mi-o dai tu pe-a ta? . Sta Ion si se gandeste: Daca i-o dau, mi-o rupe si pe-a mea. Daca nu i-o dau, se supara. Hai mai bine sa-i dau un raspuns evaziv. Apai no, ma Gheorghe, ia mai du-te tu in p…izda ma-tii.

Dat mi-a fost, si trebuie sa recunosc ca blestem acele momente de fiecare data cand am ocazia, sa citesc, sa cunosc parerea tinerilor din Romania. M-am ingrozit. Se pare ca paradoxal caracterului meu, ei doresc sa fie ca ceilalti, nu vor sa fie „oaia neagra” sau cainele sau ciobanul sau Miorita ci vor sa fie la fel ca celalalte oi.
Citesc blog-uri si vad tipare, vad asemanari triste si imi vine sa plang, subiecte expirate si intoarse pe toate partiile, unele se vaita ca baietii le considera tarfe, altii injura presedintele, altii coruptia si la sfarsitul zilei ei dorm linistit crezand ca prin parerea lor de doi bani fara TVA vor rezolva ceva.

Nu mai exista originalitate? La fiecare pas pe care-l fac incerc sa fiu original, original intr-un mod decent, fara cumva sa-mi afecteze codul bunului simt, dar asta e greu si poate ca de asta majoritatea prefera calea cea mai usoara. Calea aceea deja batatorita, cea care duce spre o destinatie exacta decat sa isi faca ei singuri poteca spre o destinatie incerta. Wow, vreau sa-mi fac blog pentru ca si X are, vreau sa am frizura asa pentru ca si Lady Caca are asa, vreau sa-mi pierd virginitatea in baia liceului pentru ca asa au facut toate colegele mele, vreau sa spun lumii of-urile mele pentru ca mama care se prostitueaza in Italia mi-a spus sa nu las baietii sa profite de mine.

Si acum cineva se va intreba de ce critic oamenii, de ce am scris asa ceva, atentionandu-ma ca am ajuns la fel ca „ei”. Sa ii spun ca a avut dreptate? Sa-i spun ca doar am profitat de ocazie sa-mi bat joc de ei?
Nu, nu! Ii voi da un raspuns evaziv. 😉

Publicat în Ego. 4 Comments »

4 răspunsuri to “Unde a plecat originalitatea? Cat de blogger pot deveni uneori…”

  1. DianaEmma Says:

    Originalitatea exista… greu e cu scosul de subiecte.

    Pana la urma orice adolescenta isi va „tipa” durerea ei si in general au cam aceleasi dureri. Macar sunt original scrise. :))

    Nu poti cere originalitate de la o blogosfera in care valoarea nu sta in ceea ce scrii, ci in numarul de vizitatori. Subiecte ca „barbatii e porci”, „injuraturi la adresa lui x” aduc vizitatori….

  2. Vania Says:

    Evaziv e mai prudent…

  3. Augusta Hedlinger Says:

    Toata lumea blog-uieste despre ce vrea. E dreptul fiecaruia, asta e clar. Dar nu cred ca exista vreo obligatie scrisa ori ba, de a citi orice, scris de oricine.
    Eu cred ca blogurile sunt scrise pentru a exprima ceva ce nu poti exprima cel mai bine, decat in scris. Vorbitul, nu are profunzime precum are ganditul, la ceea ce vrei sa scrii, sa exprimi. Daca le lipseste originalitatea, nimeni nu ne obliga sa citim. Poti fi original si alegand ce citesti, nu trebuie neaparat ca toata lumea sa se inghesuie la blogurile care sunt pe primele locuri!
    Nu toata lumea poate avea talent la scris, la fel cum nu toata lumea poate avea talent la a-si alege ce citeste. Dar daca nu are nici unul dintre aceste talente….se duce de-l citeste pe Zoso, par example. Eu nu am intrat pe blogul lui decat o singura data. Stii de ce? Avea prea multi care se inghesuiau sa citeasca si mi s-a parut prea comun acest lucru. Deci, fiecare poate fi original in felul sau propriu!
    Toti suntem niste ignoranti, se stie, dar nu toti ignoram aceleasi lucruri! Zicere de la Einstein! 🙂

  4. Culian Says:

    Blogosfera poate fi comparata foarte lejer cu televiziunile si ziarele, scopul multora e acelasi … BANUL. Ori pentru bani se fac multe compromisuri !


Lasă un comentariu