Cum pot zambi unii cand…

… cand exista astfel si astfel si astfel de lucruri pe lume? Cat de mare trebuie sa fie doza de indiferenta si egoism sa stii ca unii mor de foame, frig, malarie sau doar pentru ca s-au nascut in locul nepotrivit, si sa te poti simti mandru de tine, fericit? „Sunt fericit ca sunt sanatos”, si? Asta e motivul care te face pe tine fericit? Dar ce, ai suferit de o boala grava din care, intr-un mod miraculos, ti-ai revenit? Cum ramane cu copii care mor inainte sa descopere vreun motiv de fericire?

„Priveste partea plina a paharului”, pentru ce? Sa le intorc spatele celor neajutorati? La sfarsitul zilei, cand iti asezi trupul in pat si simti pacea sufleteasca ce iti aduce imediat somnul, o faci pentru ca ai salvat de la infomatare copii, o faci pentru ca ai descoperit un leac ieftin pentru cancer, pentru SIDA? NU! Te simti bine pentru tie iti este bine, ce mai conteaza cei din jurul tau? Adormi linistit cand altii poate ca nu au dormit sub un acoperis de ani de zile… de asta e atat de „bine” in aceasta lume, exista doua mari categorii: cei care au de toate si cei care nu au nimic. Ce s-ar intampla daca cei care norocul le-a suras ar imparti cu ceilalti? NU! De ce sa imparta? De ce s-ar complica? De ce nu ne putem ajuta intre noi?

Decat fericit in halul asta mai bine ma sinucid…

PS. cine vine luni la donat sange?

Publicat în Ego. 4 Comments »

4 răspunsuri to “Cum pot zambi unii cand…”

 1. DianaEmma Says:

  E bine sa ne pese de cei aflati in momente grele.

  Dar asta nu inseamna ca pentru asta trebuie sa ne schimbam propria existenta, sa aruncam tot ce e frumos din viata noastra, sa ne oprim din a zambi si a fi fericiti.

  Inseamna doar ca trebuie sa ii ajutam cum putem.

 2. mercu Says:

  Corect!
  Dar eu vorbeam de acei egoisti care se lauda cat de fericiti sunt, neajutand pe nimeni!

  • Ihrielle Says:

   Depinde ce intelegi tu prin ajutor. Pentru ca ajutor este si gestul de a-i da painea ta unui om fara adapost, dar si acela de a-l lua la tine acasa. In primul caz, cel mai frecvent, rezultatele nu sunt masurabile: omul a multumit sau nu, a luat painea si a mancat-o, iar tu te gandesti ca ai fi putut face mai mult sau nu; iar lucrurile se opresc aici. Oricat de multe paini i-ai da, situatia acelui om nu se va schimba cu nimic. Ceea ce nu inseamna ca tu esti de vina pentru asta, ca nu ai dreptul sa fii fericit (si aici s-ar impune o definire a conceptului)

   • mercu Says:

    Fiecare intelege ce vrea sa inteleaga. A ajuta pe cineva cu o bucata de paine merita rasplatit cu un zambet, ce conteaza ca nu va dura? Conteaza ca momentul acela de fericire (a individului) este fructul generozitatii tale…. atunci, atunci poti zambi larg. Si apoi revii cu picioarele pe pamant si cauti in jurul tau oamenii care te vor face sa zambesti din nou. O cautare vesnica de zambete puse una peste alta facandu-ne viata frumoasa, facandu-ne fericiti!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: